Sondazh: Të bëhesh i pasur në Shqipëri është:
  • E lehtë 0%
  • E vështirë 80%
  • E pamundur 20%

Pse dashuria nuk është themeli i martesave të forta?

Nga A2 CNN
14 Gusht 2023, 18:29 | Lifestyle
Pse dashuria nuk është themeli i martesave të forta?

Kur një TikToker tha se sekreti i martesës është që burri të jetë më i dashuruar se gruaja, një terapist çiftesh e hodhi poshtë si "një tezë të pakuptimtë". William Meleney beson se dashuria  nuk është (nuk duhet të jetë) një qëllim afatgjatë në një martesë, përkundrazi është një "mit i rrezikshëm" që shpesh çon në divorc.

Sepse dashuria nuk është themeli i një marrëdhënieje afatgjatë

“Është një situatë e përkohshme, jo konstante në marrëdhëniet tona ”, përgjigjet eksperti. “ Kjo përvojë mund të kontribuojë në themelimin e një martese, por jo ta mbështesë atë plotësisht. Dashuria kalon me intimitet dhe rutinë.”

Ai tregon se dashuria nuk e ka një fund, por evoluon dhe ky është çelësi i një marrëdhënieje.

"Martesat e forta dhe të gjata piqen, nga dashuria në miqësi - dashuria e një miqësie të fortë, e karakterizuar nga butësia, mbështetja, barazia. Ndonjëherë ky zhvillim ndodh shumë shpejt, por në çdo rast favorizohet nga kalimi i kohës”, vijon ai.

Meleney shton se dashuria është një lidhje e pakushtëzuar, pothuajse vetëmohuese, më e rëndësishmja në martesë, e cila vjen pasi ne e njohim thellë partnerin tonë dhe jemi në gjendje ta falim atë.

A2 CNN Livestream

Ditari nga Bruna Çifligu