Sondazh: A duhet të zbatohet leja menstruale në Shqipëri?
  • Po 50%
  • Jo 40%
  • Nuk e di 10%

Jeta luksoze e udhëheqësve të Hamasit

Nga A2 CNN
21 Nëntor 2023, 10:18 | Bota
Jeta luksoze e udhëheqësve të Hamasit
Ismail Haniyeh

Ka kaluar më shumë se një muaj nga masakra e kryer nga Hamasi dhe lufta e mëvonshme që po zhvillon Izraeli në Gaza. Gjatë kësaj kohe, më shumë se 16.000 njerëz kanë vdekur në Rripin e Gazës, sipas Ministrisë së Shëndetësisë së Gazës.

Izraeli ka konfirmuar se së shpejti do të fillojë “fazën tjetër” të operacionit të tij tokësor në rajonin palestinez. Ndërsa varfëria rritet në Gaza, ku ata mungon edhe energjia elektrike, ushqimi dhe kujdesi shëndetësor, liderët e Hamasit kanë një jetesë krejtësisht të ndryshme. Mendohet se vetëm tre nga drejtuesit kryesorë të kësaj organizate terroriste kanë një pasuri prej 11 milionë eurosh.

Sipas mediave amerikane, drejtuesit e Hamasit vazhdojnë të jetojnë mes luksit në Katar, shumë ndryshe nga popullsia e Gazës. Përveç kësaj, liderë të ndryshëm terroristë janë parë duke udhëtuar me avionë privatë, ndërsa qytetarët palestinezë luftojnë çdo ditë për t'i mbijetuar sulmeve dhe kushteve të tmerrshme të jetesës.

Ismail Haniyeh

Ky politikan dhe udhëheqës i Lëvizjes së Rezistencës Islamike shërbeu si kryeministër i qeverisë së dhjetë të Palestinës. Tani ai është 61 vjeç, është baba i katër fëmijëve dhe ka një pasuri prej më shumë se 4 milionë dollarësh. Më tej, djali i tij njihet si “babai i pasurive të paluajtshme” për shkak të bollëkut të vilave dhe ndërtesave në emrin e tij në Gaza.

Aktualisht, ai ndodhet larg Gazës dhe luftës me Izraelin. Konkretisht, është i mbrojtur së bashku me familjen e tij në vila luksoze në Katar. Për më tepër, vetëm pak ditë më parë, Forcat Mbrojtëse të Izraelit sulmuan rezidencën e tij në Palestinë.

Jeta luksoze e udhëheqësve të Hamasit

Ebu Marzuk

Ky lider politik i Hamasit është 72 vjeç dhe ka një pasuri prej 3 milionë dollarësh. Ai aktualisht është subjekt i një ngrirjeje asetesh në Mbretërinë e Bashkuar, sipas ligjeve kundër terrorizmit. Për më tepër, në një intervistë për BBC, ai mohoi se grupi terrorist kishte për qëllim të vriste civilë gjatë sulmit në Izrael më 7 tetor. Ai tani drejton “zyrën e tij të marrëdhënieve ndërkombëtare” dhe konsiderohet i rangut të lartë brenda organizatës.

Jeta luksoze e udhëheqësve të Hamasit

Khaled Mashal

Ai është një udhëheqës politik i degës siriane të udhëheqjes politike të Hamasit, i cili aktualisht ndodhet në mërgim. Në moshën 67-vjeçare, ai ka pasuri që tejkalojnë 4 milionë dollarë, siç konfirmohet nga qeveria izraelite. Roli i tij si udhëheqës ka qenë thelbësor në strategjinë dhe zbatimin e veprimeve të dhunshme të grupit në konfliktin me Izraelin. Për më tepër, ai kohët e fundit, filloi një kërcënim global kundër hebrenjve.

Jeta luksoze e udhëheqësve të Hamasit

Ditari A2 CNN