Matura Shtetërore, sot nxënësit testohen për gjuhën dhe letërsinë

Nga A2 CNN
10 Qershor 2024, 07:09 | Aktualitet

Matura Shtetërore, sot nxënësit testohen për gjuhën dhe

Ditën e sotme, 28 mijë  maturantët do të testohen për njohuritë e tyre në gjuhën Shqipe dhe Letërsi. Në të gjitha qendrat e provimit, teza hapet në orën 10:00 dhe për dy orë e gjysmë, gjimnazistët do të duhet t’i japin zgjidhje pyetjeve me alternativa dhe zhvillim.

Eseja është pyetja që përmbyll provimin, e cila ka dhe nivelin më të lartë të pikëve, krahasuar me pyetjet e tjera. 60 pikë përmban i gjithë testi i Gjuhës dhe Letërsisë. Grupi hartues i tezës është ngujuar për përzgjedhjen e pyetjeve të provimit dhe sipas rregullores dalin nga ambientet e Qendrës së Shërbimeve Arsimore, pasi maturantët të kenë filluar provimin.

Gjuha Shqipe dhe Letërsia konsiderohet një ndër më të vështirët për nxënësit. Pas përmbylljes së tij, pritet të shpallen notat e testit të Gjuhës së Huaj dhe më 18 qershor do të jetë Matematika, ndërsa më 24 qershor do të mbahet provimi i lëndës me zgjedhje.

Do të informohesh i pari?
Shkarko aplikacionin tonë:
Android ~ iOS

A2 CNN Livestream

Ditari nga Denisa Pasholli 2024