Sondazh: Sa të kënaqur jeni me cilësinë e arsimit në vend?
  • Shumë 12%
  • Pak 14%
  • Aspak 74%

Bitcoin arrin nivelin më të lartë që nga maji 2022

Nga A2 CNN
10 Nëntor 2023, 21:24 | Ekonomi

Bitcoin arrin nivelin më të lartë që nga maji 2022

Çmimi i kriptomonedhës më të madhe në botë u rrit me katër për qind gjatë ditës së sotme duke u ngjitur në nivelin e 37,104 dollarëve shifra më e lartë që nga 5 maji i vitit 2022.

Ethereum, altcoin më i madh në botë për nga vlera e tregut, gjithashtu u rrit në 1,929 dollarë në të njëjtën kohë, një rritje më e lartë që nga 17 korriku i vitit 2023.

Të dhënat treguan se vlera totale e tregut të kriptove regjistroi rritje me 3,3 për qind në 1.38 trilionë dollarë brenda kësaj kohe, ndërsa pjesa e Bitcoin në tregun e kriptove, e njohur si dominuese, ishte në 52,4 për qind.

Rritja e fundit është nxitur nga Fondet e Tregtuara në Shkëmbim të Kriptomonedhave duke marrë miratimin rregullator në SHBA dhe nga interesi në rritje i investitorëve profesionistë për kriptomonedhat.

Ditari A2 CNN