Sondazh: Çfarë ju pengon për t'u ushqyer shëndetshëm?
  • Çmimet e larta 73%
  • Mungesa e kohës 18%
  • Mungesë motivimi 9%
  • Lodhja fizike 0%

Eksportet ranë mbi 16%, tekstilet e këpucët nuk ngrenë kokë

Nga A2 CNN
18 Mars 2024, 17:47 | Ekonomi

Eksportet ranë mbi 16%, tekstilet e këpucët nuk ngrenë

E tatëpjeta e eksporteve, pas janarit vijoi edhe në shkurt. Kjo sa nga rënia e kërkesës në tregjet e huaja, aq edhe nga zhvlerësimi i euros.

Muajin e shkuar, kompanitë shqiptare eksportuan 16% më pak produkte. Rënia më e madhe u shënua te tekstilet e këpucët.

Përveç “ushqime, pije e duhan”, dhe “produkte kimike e plastike”, që shënuan një rritje modeste, edhe të gjitha grupet e tjera ishin me rënie.

 

A2 CNN Livestream

Ditari nga Erion Dushi