Sondazh: Sipas jush, brezi më i lumtur është:
  • X (1960-1980) 33%
  • Millenials (1981-1996) 56%
  • Z (1997-2011) 11%
  • Alpha (2012-2025) 0%

Gati 30% më pak se vjet, e tatëpjeta e eksporteve shqiptare vijoi edhe më e fortë në janar

Nga A2 CNN
19 Shkurt 2024, 17:04 | Ekonomi

Gati 30% më pak se vjet, e tatëpjeta e eksporteve shqiptare vijoi edhe

E tatëpjeta e eksporteve shqiptare vijoi edhe këtë fillim-vit, madje edhe më e fortë se sa në 2023-shin. Të dhënat nga Instituti i Statistikave tregojnë se muajin e shkuar kompanitë shqiptare shitën në tregjet e huaja mallra me vlerë 29.8 miliardë lekë nga mbi 42 miliardë janarin e një viti më parë.

Rënia e eksporteve rezulton të jetë ndikuar kryesisht nga tkurrja e shitjeve të lëndëve minerale dhe djegëse si dhe tekstilet apo këpucët.

E kundërta ka ndodhur me importet të cilat në janar përllogariten në 60 mld lekë, 3.4 për qind më shumë se një vit më parë.

A2 CNN Livestream

Debat - nga Alba Alishani