Sondazh: Çfarë ju pengon për t'u ushqyer shëndetshëm?
  • Çmimet e larta 73%
  • Mungesa e kohës 18%
  • Mungesë motivimi 9%
  • Lodhja fizike 0%

Pistoletë stilolaps, snajper me silenciator, çfarë u gjet në bazën e armatimit në Vlorë që “do e kishte zili” çdo grup kriminal

Nga A2 CNN
7 Mars 2024, 19:32 | Kronikë

Pistoletë stilolaps, snajper me silenciator, çfarë u gjet

Policia e Vlorës ka dhënë detaje nga operacioni  “Knock Out 6” që u zhvillua në Babicë të Madhë të Vlorës.

Në kuadër të këtij operacioni u zbulua një bazë armatimesh të rënda, i cili zotërohej nga Luciano Deraj alias “Albano”. Mes armëve të gjetura janë snajper e montuar në gjendje luftarake, me silenciator, pistoletë e markës “Zastava”, pistoletë-stilolaps, minë e përshtatur me celular.

Gjithashtu, u zbuluan targa të ndryshme, çelësa makinash dhe maska silikoni.

Armët e gjetura

1. Një armë zjarri snajper e kalibrit 7.62 mm, e montuar në gjendje luftarake, me silenciator (zhurmëmbytës); 

2. Pjesë përbërëse të armëve luftarake, për formimin e 2 armëve të tjera zjarri pushkë snajper; 

3. Një armë zjarri pistoletë, e markës “Zastava” kalibri 10 mm, dhe 2 krehra me fishekë të po këtij kalibri;

4. Një armë pistoletë-stilolaps me ngjyrë bronxi dhe një sasi prej 40 fishekësh të kalibrit 5.6 mm;

5. Një armë e futur në këllëf, e kalibrit 12 mm, prodhim Rus; 

6. Dy kuti plastike me material ndihmëse për mirëmbajtjen e armëve snajper;

7. Minë e përshtatur me celular dhe eksploziv plastik, si dhe shtatë kallëpe me lëndë eksplozive plastik të kapaciteteve 200 dhe 400 gr;

8. Katër silenciatorë me trup metalik me ngjyrë të zezë për armë të gjata;

9. Një dylbi optike termike me ngjyrë ushtarake, me gjatësi 41 cm me shikueshmëri natën;

10. Katër dylbi optike si ato që vendosen në armët e zjarrit për shënjestër në largësi;

11. Dy palë dylbi optike vëzhgimi; 

12. Akesorë plotësues për shënjestra optike të armëve të zjarrit; 

13. Një kuti plastike me ngjyrë të zezë, brenda së cilës gjenden 200 copë fishekë kalibri 9 mm.

14. Një sasi e madhe fishekësh të kalibrit 7.65 mm dhe 45 krehra automatiku fishekë të kalibrit 7.62, model 56 dhe një sasi e madhe fishekësh të po këtij kalibri;

 15. Nje sasi e madhe fishekësh kalibri 12 mm;

16. Disa mijëra fishekë luftarakë të kalibrave të ndryshëm, ndezësa granatash dore;

17. Disa celularë që do t’i nënshtrohen ekspertizës;

18. Një radio marrëse-dhënëse, me mbishkrimin, me karikuesin e saj në valë të DVP Vlorë;

19. Një pajisje me antenë;

20. Njësi qendrore kompjuteri dhe DVR;

21. Një numër i madh targash automjetesh dhe celësash të ndryshëm automjetesh;

22.  Disa maska me ngjyre të zeze dhe maska silikoni me formën e kokes se njeriut;

23. Disa fenelina policie dhe veshje te ndryshme.

A2 CNN Livestream

Ditari nga Erion Dushi