Sondazh: Dita ndërkombëtare kundër SIDA-s, sa i përdorni masat mbrojtëse?
  • Gjithmonë 0%
  • Shpesh 17%
  • Asnjëherë 83%

Zhvillimet në Kuvend, ambasadori gjerman: Parlamenti të plotësojë rolin e tij thelbësor, kontrollin e ekzekutivit

Nga A2 CNN
21 Nëntor 2023, 17:27 | Politikë

Zhvillimet në Kuvend, ambasadori gjerman: Parlamenti të

Ambasadori gjerman në Tiranë, Karl Bergner, ka reaguar për zhvillimet e fundit në Kuvend, ku seanca e fundit u zhvillua mes kaosit, tensioneve dhe tymit të flakadanëve të ndezur nga deputetët e opozitës, ndërsa mazhoranca kaloi për 5 minuta buxhetin.

Bergner i bën thirrje mazhorancës dhe opozitës që të bashkëpunojnë, ndërsa thekson se parlamenti duhet të plotësojë rolin e tij thelbësor kushtetues: kontrollin e ekzekutivit dhe ligjvënien në interes të qytetarëve/eve të përfaqësuar përmes deputetëve.

“Po ndjek me shqetësim zhvillimet e fundit në Kuvendin e Shqipërisë.

Qytetarët/et e Shqipërisë presin me të drejtë nga parlamenti i tyre që të jetë një forum, ku anëtarët e të cilit të mund të prezantojnë dhe diskutojnë hapur propozime të ndryshme politike. Ky shkëmbim duhet të zhvillohet në paqe dhe të drejtohet nga rregullat, që i ka përcaktuar vetë parlamenti.

Ndaj u bëj thirrje anëtarëve të shumicës dhe opozitës në Kuvend që të bashkëpunojnë, me qëllim që të garantojnë, që parlamenti të plotësojë rolin e tij thelbësor kushtetues: kontrollin e ekzekutivit dhe ligjvënien në interes të qytetarëve/eve të përfaqësuar përmes deputetëve”, mbyllet reagimi i ambasadorit gjerman.

Më herët këtë të martë reagoi edhe Ambasada amerikane dhe ajo britanike.

 

Ditari A2 CNN