Shtrenjtimi i energjisë, edhe kryeministri nis kursimin me panele në tarracë

Nga A2 CNN
7 Tetor 2022, 12:21 | Aktualitet
Shtrenjtimi i energjisë, edhe kryeministri nis kursimin me panele në

Kryeministri Edi Rama, së bashku me kabinetin qeveritar, i është bashkuar kursimit të energjisë.

Pas thirrjeve të vazhdueshme të qytetarëve për të reduktuar konsumin e energjisë, kabineti qeveritar ka miratuar vendimin ku parashikon vendosjen e paneleve diellore në tarracat e institucioneve përkatëse.

https://a2news.com/2022/04/26/sfidat-ne-sektorin-energjetik-rritet-interesi-per-centrale-te-diellit-e-eres-mungojne-punonjesit-e-kualifikuar/

Akti mban datën 28 shtator dhe u botua në fletoren zyrtare të së premtes. Këto panele diellore nuk do të blihen me paratë e kryeministrisë apo ministrive të linjës, por nga ato të Fondit Shqiptar të Zhvillimit i cili është ngarkuar me këtë detyrë dhe se sa do të kushtojnë nuk është e përcaktuar në vendim.

https://a2news.com/2022/03/24/kriza-energjetike-hec-et-e-vogla-dhe-fotovoltaiket-nje-potencial-per-te-siguruar-energji/

A2 CNN Livestream

Debat - nga Alba Alishani