Sondazh: Cilat janë faktorët më të rëndësishëm për zhvillimin e një fëmije?
  • Edukimi shkollor 13%
  • Kujdesi familjar 75%
  • Ndikimi i shoqërisë 13%

Veriu po qetësohet, Kosova zvogëlon sërish prezencën policore në komuna

Nga A2 CNN
3 Gusht 2023, 16:57 | Kosova
Veriu po qetësohet, Kosova zvogëlon sërish prezencën

Kosova zvogëlon sërish prezencën policore pranë objekteve komunale në veri të vendit. Kjo bëhet e ditur nga vetë Ministria e Brendshme që thekson se reduktimi do të jetë njësoj si herën e parë, po me 25 për qind.

Vendimi vjen pas vlerësimit nga Policia e Kosovës, EULEX-i dhe KFOR-i. Vlerësohet se situata në terren në katër komunat është e mirë. Gjithashtu thuhet se ekipet e Policisë së Kosovës, bashkë me EULEX-in dhe KFOR-in, do të vijojnë koordinimin për sa i përket gjendjes së sigurisë në komunat veriore.

Aktualisht, qeveria e Kosovës ka nisur me procedurat ligjore për largimin e kryetarëve shqiptarë nga katër komunat veriore. Ministri i Administrimit të Pushtetit Lokal, Elbert Krasniqi, njoftoi se nuk do ketë dorëheqje të kryetarëve, por referendum për largimin e tyre me firmat e të paktën 20 për qind të votuesve në komunat veriore.

A2 CNN Livestream

Ditari nga Denisa Pasholli