“Një gjëegjëzë e mbështjellë nga një mister, brenda një enigme”, një shekull nga krijimi i Bashkimit Sovjetik

Nga A2 CNN
10 Dhjetor 2022, 12:02 | Aktualitet

I formuar në vitin 1922, Bashkimi i Republikave Socialiste Sovjetike ishte një shtet njëpartiak, i qeverisur nga Partia Komuniste. Këtë vit, është 100-vjetori i vendit që Winston Churchill e quajti: "Një gjëegjëzë e mbështjellë nga një mister, brenda një enigme."

https://a2news.com/2020/10/19/godinat-brutaliste-te-ish-bashkimit-sovjetik/
https://a2news.com/2019/11/16/deshmi-shkelqimi-dhe-renia-e-bashkimit-sovjetik/

A2 CNN Livestream

Dita jonë 2024