Pensionet në vend, kërkohet rritje e pagesës për të reduktuar varfërinë te të moshuarit

Nga A2 CNN
24 Gusht 2021, 16:29 | Sociale
Pensionet në vend, kërkohet rritje e pagesës për të

Mjeti më efikas për të luftuar varfërinë te të moshuarit mbetet përmirësimi i pagesës së pensioneve. Në këtë përfundim arrin Organizata Ndërkombëtare e Punës në një studim të fundit, e cila këshillon se kjo mund të arrihet vetëm duke marrë një seri masash që përfshijnë një reformë në tregun e punës.

Vetë pensionistët, teksa artikulojnë nevojën për rritje të pagesës së pensioneve, thonë se ajo çka marrin nuk ju mjafton për të mbuluar kostot e jetesës. Të tjerë, ndonëse përfitues të një vlere më të lartë nga pensioni, shtojnë që për të përballuar shpenzimet, ndonjëherë duhet t’u drejtohen familjarëve të tjerë.

Ndonëse pritshmëritë e qytetarëve dhe sugjerimet e institucioneve ndërkombëtare orientojnë qeverinë drejt rritjes së pensioneve, e kundërta ndodhi vitin e shkuar. Pensioni mesatar në qytet në vitin 2020 shënoi ulje me 3.2 për qind, për herë të parë që nga viti 2000, kur edhe ekzistojnë të dhënat zyrtare.

Do të informohesh i pari?
Shkarko aplikacionin tonë:
Android ~ iOS

A2 CNN Livestream

Ditari nga Denisa Pasholli