“Të lidhur me pranga në spital dhe me pelena”, dëshmi tronditëse nga Izraeli ku mbahen të burgosurit palestinezë

Nga A2 CNN
21 Maj 2024, 17:59 | Bota

“Të lidhur me pranga në spital dhe me pelena”, dëshmi

Dëshmi tronditëse kanë dalë në dritë, se si trajtohen të burgosurit palestinezë në një spital në Izrael. Referuar dëshmive, të burgosurit mbahen të lidhur me pranga në shtretërit e spitalit, me sy të lidhur, ndonjëherë lakuriq dhe të detyruar të mbajnë pelena. Sipas mjekëve të spitalit, kjo është një formë torture.

"Ushtria e krijon pacientin që të jetë 100% i varur, si një foshnjë," tha një dëshmitar. “Me pranga, me pelena, ke nevojë për ujë, ke nevojë për gjithçka – është dehumanizim”.

Një mjek tha se prangosja për një kohë të gjatë shkakton "vuajtje të mëdha, të tmerrshme", duke e përshkruar atë si "torturë" sipas së cilit pacientët do të fillonin të ndjenin dhimbje pas disa orësh.

Të tjerë kanë folur për rrezikun e dëmtimit afatgjatë të nervit.

Do të informohesh i pari?
Shkarko aplikacionin tonë:
Android ~ iOS

A2 CNN Livestream

Ditari nga Erion Dushi