“Raportet në pikën më të ulët”, Putin flet për NATO-n, SHBA-në, dhe luftën kibernetike

Nga A2 CNN
15 Qershor 2021, 12:14 | Bota
“Raportet në pikën më të ulët”, Putin flet

Presidenti i Rusisë, Vladimir Putin, reagon i pashqetësuar ndaj samitit të NATO-s, ku vendi i tij u përcaktua si kërcënim.

Ai pranon së marrëdhëniet me SHBA-në janë në pikën më të ulët dhe shprehet i hapur për bashkëpunim në përmirësimin e tyre.

“Unë jam i prirur të mendoj se pavarësisht nga të gjitha këto mirësi, Shtetet e Bashkuara për sa i përket marrëdhënies së tyre me Rusinë, do të promovojnë atë që ata e konsiderojnë të rëndësishme dhe të nevojshme për veten e tyre, mbi të gjitha për veten e tyre, për interesin ekonomik, politik dhe ushtarak. Sidoqoftë, të dëgjoj atë që thonë aleatët e tyre nuk dëmton kurrë.

Kjo është një procedurë pune. Ne kemi një marrëdhënie bilaterale që ka përshkallëzuar në pikën më të ulët në vitet e fundit. Sidoqoftë, ka akoma çështje që kanë nevojë për një sasi të caktuar krahasimi, identifikimi dhe përcaktim i qëndrimeve të përbashkëta në mënyrë që ato të zgjidhen me efikasitet në të mirë të Shteteve të Bashkuara dhe Rusisë. NATO tha se e konsideron hapësirën kibernetike një fushë luftimi. Përgatitet dhe madje zhvillon stërvitje. Çfarë na ndalon ne ta bëjmë atë? Është e njëjta gjë, por ne nuk e duam diçka të tillë. Ashtu siç nuk dëshirojmë militarizimin e hapësirës”, tha Putin.

Do të informohesh i pari?
Shkarko aplikacionin tonë:
Android ~ iOS

A2 CNN Livestream

Ditari nga Bruna Çifligu