Sondazh: Çfarë ju pengon për t'u ushqyer shëndetshëm?
  • Çmimet e larta 0%
  • Mungesa e kohës 0%
  • Mungesë motivimi 0%
  • Lodhja fizike 0%

Pezullohet me një vit gjyqi ndaj Arben Ahmetajt

Nga A2 CNN
16 Shkurt 2024, 10:41 | Kronikë

Gjykata e Posaçme pezullon me një vit gjyqin paraprak ndaj Arben Ahmetajt për dosjen "Buka sh.a". Gjykata ka konstatuar se ish-zv.kryeministri i pandehur, nuk ka marrë dijeni zyrtarisht për këtë proces ndaj tij.

Nga ana tjetër, prokura që ka paraqitur në gjykim avokati i tij, Henrik Ligori, ka qenë e hershme dhe nuk i jepte tagrin e nevojshëm për këtë gjykim. Referuar faktit se i pandehuri Ahmetaj është në mungesë, gjykata ka vendosur pezullimin e çështjes.

Në dhjetor, SPAK mori zyrtarisht të pandehur ish-zëvendëskryeministrin Arben Ahmetajn për “shpërdorim detyre”, për çështjen e fabrikës “Buka sh.a.”

Sipas strukturës së posaçme, procedura e privatizimit e ndjekur nga ish-ministri i Financave ka shkaktuar një dëm prej 7 milionë lekësh në buxhetin e shtetit.

A2 CNN Livestream

Ditari nga Erion Dushi