KPA e riktheu në detyrë, burokracitë e lënë sërish “pa punë” prokuroren Antoneta Sevdari

Nga Armand Bajrami
13 Maj 2024, 13:14 | Politikë

KPA e riktheu në detyrë, burokracitë e lënë sërish

Antoneta Sevdari, prokurorja e kthyer në detyrë të premten nga një vendim i KPA, është paraqitur sot në Prokurorinë e Tiranës, pjesë e së cilës ka qenë më herët. Ndonëse vendimi i KPA ka efekt të menjëhershëm nuk ka mundur të nisë detyrën, sepse vendimi i konfirmimit të saj në detyrë nuk i është përcjellë ende institucionit.

 

Sevdari fitoi betejën ligjore me Shkallën e Dytë të vetingut, që në vitin 2019 e largoi nga sistemi.

Pasi e ankimoi vendimin në GJEDNJ, kjo gjykatë vlerësoi shkelje në shkarkimin e saj dhe detyroi shtetin shqiptar të rishikonte vendimin, nëse kjo kërkohej nga Sevdari. Pas kërkesës së saj, më 10 maj, KPA vendosi të konfirmojë në detyrë ish-anëtaren e KLP-së, duke e rikthyer atë në sistem.

Do të informohesh i pari?
Shkarko aplikacionin tonë:
Android ~ iOS

A2 CNN Livestream

Ditari nga Erion Dushi