Sondazh: Sa të kënaqur jeni me cilësinë e arsimit në vend?
  • Shumë 12%
  • Pak 14%
  • Aspak 74%

Fluks vizitash dhe shtrimesh nga virozat e stinës në spitalin e Vlorës

Nga A2 CNN
9 Gusht 2023, 15:23 | Aktualitet
Fluks vizitash dhe shtrimesh nga virozat e stinës në spitalin e

Prej 10 ditëshit të parë të muajit korrik të këtij viti dhe në vazhdim, urgjenca e Spitalit Rajonal të Vlorës ka pasur një fluks të shtuar pacientësh që janë paraqitur për ndihmë mjekësore. Krahas shtimit të numrit të vizitave gjatë një 24-orëshi është rritur edhe numri i personave që shtrohen në spital për trajtim më të zgjatur mjekësor. Shefja e urgjencës në spitalin rajonal të Vlorës jep shifrat, simptomat dhe shkaqet kryesore të këtyre çrregullimeve.

“Kemi arritur në 120-125 vizita në 24 orë, nga këto rastet më të shtuara janë gastrinteritet e gjendjet febrile, të sëmurët kronikë, të sëmurët kardiakë dhe ishemi cerebrare si pasojë e rritjes së temperaturave”, deklaroi shefja e urgjencës së SRV, Lorena Arapaj.

Ndihmën e urgjencës së spitalit të Vlorës këtë sezon e kanë kërkuar edhe shumë shtetas të huaj që vijnë si turistë në qytetin bregdetar.

“Kryesisht janë nga Polonia, Ukraina, rusë, norvegjezë që nuk i kemi pasur vitet e kaluara. Janë me virozat e stinës dhe gjendjes febrile”, thekson ajo.

Mjekja apelon që të shmanget ekspozimi në orët e pikut në diell, apo edhe qëndrimi i gjatë në plazh. Gjithashtu higjiena dhe kujdesi në konsumimin e ushqimeve kanë rol të rëndësishëm në çrregullimet e shëndetit gjatë kësaj periudhe.

Ditari A2 CNN