Sondazh: Sa të kënaqur jeni me cilësinë e arsimit në vend?
  • Shumë 12%
  • Pak 14%
  • Aspak 74%

Qendër e re libri, ish-Biblioteka Kombëtare tanimë gati të presë miq të librit

Nga A2 CNN
9 Gusht 2023, 16:18 | Aktualitet
Qendër e re libri, ish-Biblioteka Kombëtare tanimë gati të

Prej disa vitesh Biblioteka Kombëtare nuk ka mundësi që të huazojë libra. Madje edhe leximi në sallat e vjetra të godinës që mori flakë e u përmbyt brenda pak vitesh. Por, në ish godinën e bibliotekës, pranë urës së tabakëve, një aneks i bibliotekës është kthyer në një qendër libri, ku leximi apo studimi në sallat e saj bëhet më I këndshëm.

Prej vitesh edhe kjo pjesë e historisë së bibliotekës kombëtare ishte lënë në harresë. Gjendja e mjerueshme e librave thërriste për ndihmë, por vetëm këtë verë të 2023 ajo do të hapte dyert e restauruar.

Andreas Dushi do t’ju presë te qendra e re e librit “Sotir Kolea” në Tiranë, Studiues e student, dashamirës e miq të mirë të librit do të gjejnë një koleksion të pasur veprash në gjuhën shqipe dhe të huaj.

Qendra “Sotir Kolea” mban emrin e një personaliteti të kulturës shqiptare i cili, si drejtues i Bibliotekës Kombëtare të Shqipërisë gjatë periudhës 1928-1937, dha një kontribut të veçantë në hedhjen e bazave të bibliotekonomisë në Shqipëri, si dhe pasurimin e koleksioneve me materiale albanologjike.

Ditari A2 CNN