Kërkojnë heqjen e sekuestros së pasurive të "ngrira" nga SPAK, caktohet data e shqyrtimit të kërkesës së Jamarbër e Argita Malltezit

Nga Armand Bajrami
21 Shkurt 2024, 15:12 | Kronikë

Gjykata e Larta ka caktuar datën 26 mars për shqyrtimin e kërkesës së bërë nga Jamarbër e Argita Malltezi për të liruar nga sekuestroja pasuritë e “ngrira” nga SPAK për llogari të dosjes “Partizani”.

Rekursi i bërë prej tyre do të shqyrtohet në Dhomë Këshillimi nga një Kolegj Penal i përbërë nga gjyqtarët Ilir Panda, Sokol Binaj dhe Sandër Simoni.

Përmes tij, bashkëshortët Malltezi kundështojnë vendimet e shkallëve më të ulëta, që kanë sekuestruar 16 pasuri të patundshme, 6 llogari bankare, si edhe aksionet pjesë takuese të Jamarbër Malltezit në dy shoqëri tregtare.

Malltezi është nën hetim nga SPAK për akuzën e “korrupsionit pasiv të funksionarëve të lartë ose të zgjedhurve vendorë” dhe “pastrimit të parave”, të dyshuara si të kryera gjatë privatizimin e ish-klubit Sportiv Partizani.

A2 CNN Livestream

Ditari nga Denisa Pasholli