Zgjedhjet në Veri, Kurti nis procedurat për largimin e kryetarëve shqiptarë

Nga A2 CNN
1 Gusht 2023, 15:31 | Kosova
Zgjedhjet në Veri, Kurti nis procedurat për largimin e kryetarëve

Qeveria e Kosovës ka nisur zyrtarisht procedurat ligjore për largimin e kryetarëve të zgjedhur në veri të vendit dhe shpalljen e zgjedhjeve të reja në 4 komunat e përfshira.

Kështu raportojnë mediat në Prishtinë që e shoqërojnë lajmin me një vendim të qeverisë së kryeministrit Albin Kurti.

Ministria e Administrimit të Pushtetit Lokal ka caktuar grupin punues për hartimin e Udhëzimit Administrativ për caktimin e procedurave për iniciativën e qytetarëve për largimin e kryetarëve të komunave.

Sipas vendimit të nënshkruar nga ministri, Elbert Krasniqi, ky grup duhet ta finalizojë projekt udhëzimin administrativ deri me 1 shtator 2023.

Në dokument thuhet gjithashtu se grupi punues do të mbështetët nga zyra e BE-së, përfaqësues nga ambasadat dhe OSBE-ja.

Kjo lëvizje vjen si një tjetër hap në zbatimin e marrëveshjes së arritur mes qeverisë së Kosovës dhe Bashkimit Evropian për uljen e tensioneve në veri dhe kthimin në procesin e dialogut me Serbinë.

https://a2news.com/2023/07/30/zgjedhjet-ne-veriun-e-kosoves-vv-be-te-heqe-sanksionet-pdk-kritikon-qeverine/
https://a2news.com/2023/07/26/kurti-masat-e-be-se-duhet-te-hiqen-para-shpalljes-se-zgjedhjeve-ne-veri/

A2 CNN Livestream

Ditari nga Bruna Çifligu