Sondazh: Çfarë ju pengon për t'u ushqyer shëndetshëm?
  • Çmimet e larta 73%
  • Mungesa e kohës 18%
  • Mungesë motivimi 9%
  • Lodhja fizike 0%

SHBA ndihma nga ajri për palestinezët, Agjencitë e Ndihmës kundër: Disa zyrtarë amerikanë po pastrojnë ndërgjegjen

Nga A2 CNN
2 Mars 2024, 14:03 | Bota

SHBA ndihma nga ajri për palestinezët, Agjencitë e Ndihmës

Agjencitë e ndihmës kanë kritikuar planet e SHBA-së për të hedhur ndihma ushqimore në Gaza. Oxfam tha se planet e Amerikës nuk janë gjë tjetër veç se për të " të lehtësuar ndërgjegjen fajtore të zyrtarëve të lartë, politikat e të cilëve po kontribuojnë në mizoritë e vazhdueshme dhe rrezikun e urisë në Gaza".

"Teksa palestinezët në Gaza janë shtyrë drejt katastrofës, hedhja e një sasie të vogël, simbolike ndihme në Gaza pa asnjë plan për shpërndarjen e saj të sigurt nuk ndihmon dhe do të ishte thellësisht degraduese për palestinezët. Në vend të fluturimeve pa kriter në Gaza, SHBA duhet të ndërpresë rrjedhën e armëve drejt Izraelit që përdoren në sulme pa dallim, të shtyjë për një armëpushim të menjëhershëm, të ndihmojë në lirimin e pengjeve dhe të këmbëngulë që Izraeli të bëjë detyrën e tij për të ofruar ndihmë humanitare dhe shërbime të tjera bazë”, tha Scott Paul i Oxfam- it.

Nga ana tjetër, bisedimet që synojnë arritjen e një armëpushimi në Gaza para Ramazanit thuhet se janë në rrugën e duhur. Zyrtarët amerikanë thonë se shumë varet nga mënyra se si Hamasi i përgjigjet propozimeve.

A2 CNN Livestream

Ditari nga Erion Dushi